Het ontstaan

Jeep WranglerHet enthousiasme voor Amerikaanse auto's is in 1999 ontstaan toen mijn ouders een Jeep Wrangler kochten. Deze Jeep, die nog steeds gebruikt wordt door mijn vader, is inmiddels ruim 20 jaar oud.

Enkele jaren later heb ik zelf een Jeep CJ7 gekocht, waarmee ik regelmatig in Frankrijk terreinritten heb gereden. Deze CJ7 ben ik op dit momenteel aan het restaureren.

Importeren

Door alle contacten met Amerikaanse leveranciers van onder meer alle Jeep-onderdelen, werd het enthousiasme voor Amerikaanse auto's steeds groter. Nadat ik ervaring had opgedaan met het importeren van alle mogelijke Jeep-onderdelen duurde het niet lang meer voordat ik de eerste Dodge Pickup uit Amerika haalde.
Glasgow Express
Maar een auto importeren bleek toch wel iets anders dan alleen maar onderdelen: de auto moest eerst in Amerika op transport naar de haven om daarna vervoerd te worden in een container. Met de Glasgow Express van Hapag-Lloyd kwam de container enige tijd later in Rotterdam aan. Tel daarbij op de douaneafhandeling, inklaring en keuring bij de RDW in Nederland. Ja, dat was toch wel iets anders dan alleen maar onderdelen.

 .